søndag 26. januar 2014

Første dagen

Hehe, blir flere innlegg her nå på én helg enn siste halvår til sammen....
Så får vi se om det varer ;-)  Blir laaaangt innlegg idag iallefall.

Tidlig opp idag (til meg å være på en fri-søndag...), og rett uti hagen med hundene. Her synes Vienna det er trygt og fint å gå på do. Tror det lukter for mye fremmed hund på fremsiden av huset. Ingen uhell inne, men passer på henne nesten som en liten valp for å være på den sikre siden.
Så ble frokosten brukt til litt trening sammen med kos og lek. Har kjøpt småknott-varianten, og Vienna er matglad så den funket fint som belønning. Milo syntes ikke den var topp, helt til han så at Vienna hadde lyst på den - da smakte den straks bedre :)
Milo må ligge pent i senga og se på, så han blir rimelig motivert til det er hans tur å trene litt kan du si :)
Og Vienna får sitte i buret og se på Milo og da blir jo hun veldig interessert også.
Ser allerede store fordeler av at Vienna aper etter Milo (så får vi satse på at hun aper etter kun de gode sidene.. ;-) )
Vienna har invitert Milo til lek noen ganger idag, men hun er litt forsiktig og synes nok han virker litt stor/voldsom :) Milo passer også litt på tingene sine og det har hun skjønt.

Får prøve å strukturere treningen litt, så i løpet av dagen har det blitt..
Triks:
- håndtarget
- potetarget på musematte
Miljø:
- frivillig inn i buret
- vente i buret
- vente ved utgangsdør
- vente i bilen
- se på tenner
- ta tak i båndet
- fikle med selen
- sladretrening
Sosialisering:
- unger på kjelker
- skigåere
- biler
- hunder
- turgåere
Agilityrettet:
- gå opp på en tom fôrpose
- drakamp/leking
- gå rundt bordben

Vienna tar ting veldig fort og man rekker jo jammen endel på dag. Passer på å ta korte økter med masse belønning og morro.
Så var vi ute på tur fra Vøyenenga til Tanum kirke i nesten 2 timer. 2 fleksibånd i samme hånd - ittno problem. Vienna henger på Milo laaangt foran meg, og siden Milo ikke bryr seg noe særlig om omgivelsene gjør ikke hun det heller.
Startet såvidt på sladretrening (komme inn til meg når de ser noe/møter noe) og noen innkallinger.
Bilkjøring har gått fint. Vienna hadde litt lyst til å boffe når det fikk skigåere utenfor bilen mens vi stod i ro, men siden ingen andre brydde seg så ble det med noen spede forsøk.
På vei hjem stoppet vi på Plantasjen, og da fikk de løpe på parkeringsplassen med nyinnkjøpt leke. Litt glatt der, men Vienna gjør sitt beste for å henge på Milo. Milo rapper selvsagt leken og gjemmer seg bak snøhauger og stikker fra henne stakkars :) Ittno problem å ha henne løs, og hun følger Milo så da får man jo trent på litt innkalling av begge samtidig.
Vel hjemme måkte jeg snø av verandaen så Vienna skal skjønne bedre at hun skal gå helt ned i hagen for å gå på do, og da kom første bjeffet. Snømåka var spennende! Ignorerte henne, stod rolig, og måkte så et annet sted, også ble det ikke noen flere bjeff.

Så har det vært en rolig ettermiddag og kveld. Vienna har skjønt for at når det ikke skjer noe, da skjer det ikke noe :) Hun er en veldig grei og enkel hund å ha med å gjøre sålangt.

Det får holde for idag :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar