mandag 5. oktober 2015

August I: NM i Rally!

På våren satte Linn oss på idéen om at vi kunne prøve å kvalifisere oss til NM i rally, og sånn ble det.
Vi debuterte i klasse 3 i Mjøndalen, og etter et par stevner var vi kvalifisert for Elite-klassen, og dermed var NM-deltagelsen i boks :-) Vi rakk såvidt å prøve oss i Eliteklassen før sommeren, men med disk. NM gikk i midten av august i Bø, og vi var en stor gjeng fra klubben som dro nedover og hadde booket hytter i Seljord. Vi gikk første klassen fredag kveld, som endte i ny disk. Virket ikke helt lovende, men lørdag formiddag gikk vi et godt løp, og siden det var kvalifiseringsrunden så var det super timing. Av ca 55 startende var det kun 9 ekvipasjer som kvalifiserte seg til den aller første NM-finalen i rally, og vi var en av dem! Linn og Tia kvalifiserte seg også fra klubben.
Finalen var lørdag ettermiddag, og det var en veldig symmetrisk bane som helt klart favoriserte de med god lydighet i bunn. Heldigvis hadde jeg lagt inn en liten innsats på fri ved fot før NM, og fikk igjen for det. Det var mye avstandsøvelser også. Jeg var ikke nervøs og hadde bestemt meg for at alt på NM kun var en bonus, da trenings- og stevnegrunnlaget var minimalt. Så det at vi klarte å kvalifisere oss var seier nok. Så vi skulle bare ha de gøy, og Milo gikk et fantastisk løp. Han var veldig på nett, vi koste oss hele veien og ting gikk over all forventning! Dessverre så var det en venstresnurr mot slutten av banen, og den har vi en tendens til å køle til - og det gjorde vi også i finalen. Milo snurret ikke, og når jeg skal kommandere på nytt så har jeg stoppet opp - og det betyr disk... Jeg var ikke helt klar over det når jeg kom i mål, men var uansett så vanvittig fornøyd! Den snurrefeilen kostet oss nok sannsynligvis en medaljeplass, for når vi fikk kritikkene så hadde vi veldig lite trekk på det andre øvelsene. Men pytt pytt, alt var milevis over forventning og vi leverte så det holdt begge to!
Søndagen gikk vi det siste løpet, og slo til med nok en fantastisk løp og 198 poeng. To kjøter-CERT den helga + NM-finalen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar